zondag 6 april 2014

14.04.05. The Black Eagles vs BAL U16-1: 63 - 59

De nummer drie tegen de nummer vier in de zuidelijke Eredivisie. Dat is een mooi affiche. Na 3 minuten staat er 12-2 op het scorebord en lijkt de wedstrijd al gespeeld. Balverlies op balverlies en BAL maakt er een potje van. Na vijf minuten pakt coach Chris van Dinten zijn tweede time-out en laat op onmiskenbare wijze horen wat er aan schort en wat er beter moet. Dat helpt maar de schade aan het einde van het eerste kwart is aanzienlijk: 26-13.

Vanaf de tweede helft is het niveau nog steeds niet om over naar huis te schrijven maar blijft BAL wel in de race. Het tweede kwart wordt zelfs gewonnen met 11-15 en daarmee is de schade teruggebracht naar 37-28. Bij de rust heeft BAL maar liefst 31 keer balverlies. Het team heeft er echt last van dat beide guards Robin van Heukelom en Joshua Bruijnzeels ontbreken en de tegenstander maakt daar dankbaar gebruik van.

In de tweede helft is het spelbeeld gelijk aan dat van het tweede kwart. De fullcourt press van Rosmalen wordt met regelmaat gebroken maar ook nu weer veel balverlies. De jonge BAL forwards halen snelheid en haast door elkaar en daarmee komt de bal te vaak in verkeerde handen. The Eagles zijn vandaag ook niet echt in vorm en daarmee kabbelt het derde (11-14 stand) en vierde kwart voort. Het is geen mooie wedstrijd maar wel een spannende.

Dion Heijnen, Kenan Servan en Sem Jansen pakken hun puntjes mee en Jan Gijsen zorgt dat het spel goed verdeeld wordt. In de 8e minuut van het vierde kwart is BAL knap langszij gekomen en staat er 60-59 op het scorebord. Een overhaaste bal komt in de laatste minuut in Eagles handen en wordt afgestraft: 62-59. Onnodige fout op de doelende speler een "and-one" en de wedstrijd is gespeeld: 63-59.

The Black Eagles zijn de terechte winnaar want met 47 turnovers een wedstrijd winnen is niet verdiend. Het terugvechten in de laatste 3 kwarten verdiend respect en dat is een mooie houvast voor de komende wedstrijd. Aanstaande dinsdag om 20.00 uur tegen SPM Shoeters in de Maaspoort.

Opvallende prestaties: Peter Hoeijmakers 14 punten / 11 rebounds en Jaap Mutsaers 8 punten / 26 rebounds.