zaterdag 22 maart 2014

14.03.22. BAL U-16 vs Almonte U-16: 75 - 55

BAL had wat goed nog een vuiltje van de laatste wedstrijd, opgelopen in Rotterdam, weg te werken. Tegenstander van deze zaterdag was het altijd fanatieke Almonte uit Eindhoven. Daarnaast voor BAL ook belangrijk in het kader van de nieuwe Eredivisie indeling seizoen 2014 - 2015. Bij winst op Amonte komt de vierde plaats definitief in handen en is BAL zo goed als zeker verzekerd van een plaats in de nieuwe Eredivisie.

De BAL spelers lieten van af de jump meteen zien dat ze deze pot echt wilden winnen. Positief agressief basketball met goede balrotatie en veel tempo. Weert pakt het eerste kwart overtuigend met 21 - 8.

In het tweede kwart sluit Almonte goed aan en de wedstrijd gaat gelijk op.  Het spel golft op en neer en het publiek geniet van een leuke pot jeugdbasketball. Daan Passier en Jaap Mutsaers houden de verdediging dicht en trekken respectievelijk 17 en 21 rebounds naar beneden. Dat is net 1 rebound minder dan het hele team van Almonte. Dat zegt veel over deze wedstrijd.

Met twee mooie scores van Dion Heijnen gaat BAL met 47 - 31 de rust in. Na de pauze gaat de snelheid uit de wedstrijd en komen er over en weer slordigheidjes in het spel. Na het derde kwart staat de teller op 59 - 43. Coach Ralf Schilder wisselt lekker door en gunt alle jongens speeltijd ondanks het grote belang van de winst. De overwinning komt niet meer in gevaar en met een overtuigende 75 - 55 zijn de belangrijke punten binnen.

Topscorers: Joshua Bruijnzeels (25 punten), Jan Gijsen (12 punten) en Kenan Sarvan (10 punten).