woensdag 9 april 2014

14.04.08. SPMShoeters vs BAL U16: 72 - 76

De nummer 5 (Den Bosch) tegen de nummer 4 (Weert) in de grote Maaspoort op dinsdagavond 20.00 uur. De scheidsrechters hebben er zin want ze beginnen gewoon een kwartier voor aanvangstijd met de wedstrijd. Normaliter is BAL een slow starter maar niet vandaag: BAL pakt stevig uit en er staat na 6 minuten 5 - 19 op het scorebord. De op tijd binnenkomende supporters kijken vertwijfeld op hun horloges en het scorebord! BAL wisselt door en laat onbewust de touwtjes vieren in het einde van de eerste en ook het tweede kwart. Met 34 - 44 de rust in.

In het derde kwart over en weer scores. BAL sluit het midden van de aanval redelijk goed af waardoor er weinig penetraties van SPM in de bucket zijn. SPM heeft geen echte schutters dus dat is een zorg minder. BAL heeft ook geen echte schutters en is vooral slordig in de aanval. Goede plays maar een povere afwerking. Derde kwart 17-17.

In het vierde kwart start BAL ronduit zwak en SPMShoeters geeft alles of niets. Na drie minuten staat het 61-61. Coach Chris van Dinten valt terug op zijn starting five en schuift Jan Gijsen na vijf minuten in.  Jan pakt een paar rebounds, knalt vanaf de kop van de bucket droog een bal raak en schiet terloops vanaf de vrijeworplijn (5 op 6) BAL naar de overwinning: 72 - 76.  "In da pocket 'alle wedstrijden tegen Den Bosch dit seizoen gewonnen. Bossche coach Chris van Dinten kan met een gerust hart (en brede smile) de komende zomer op de terrasjes in Den Bosch zijn pilsjes pakken.

Bijzondere prestaties: Joshua Bruijnzeels 21 punten, Roel van Overbeek 17 punten, Peter Hoeijmakers 12 punten, Jan Gijsen 10 punten en Jaap Mutsaers 16 rebounds.