zaterdag 26 april 2014

14.04.26. BAL U16 vs Locomotief: 48 - 97

Laatste competitiewedstrijd tegen de koploper uit Rijswijk. In de twee vorige wedstrijden ging BAL met 44-95 en 54-115 over de spreekwoordelijke knie. Typisch geval van maatje te groot of...

Zonder de guards Robin van Heukelom en Joshua Bruijnzeels wordt dit in ieder geval een fikse uitdaging. Al naar vijf minuten slaat Loco een gat van 10 punten met lekker agressief basketball. BAL grossiert in turnovers en met missers in de bucket. Bij de tegenstanders gaat de de bal gaat over alle schijven en de speler die het beste er voor staat krijgt de bal. Maar liefst 7-30 na het eerste kwart. Pff.

In het tweede kwart anticipeert BAL beter op het spel en is ook Loco te betrappen op onnodig balverlies. Loco loopt slechts 4 punten uit en met 24-51 gaat BAL de rust in. Net voor de rust stapt Peter Hoeijmakers met een pijnlijke knie en hij komt niet meer terug deze wedstrijd.

In het derde kwart speelt BAL zeer bedenkelijk basketball. Weinig gaat goed en Locomotief dendert er als een intercity overheen: 8-30. De geest lijkt geknakt en het kenmerkende optimisme van coach Chris van Dinten is ver te zoeken.

In het laatste kwart van het seizoen herpakt het team zich en met een 16-16 kwartstand en 48 - 97 eindstand is het seizoen 2013 - 2014 ten einde.  Bijzondere prestaties deze wedstrijd voor Jan Gijsen met 20 punten en Jaap Mutsaers met 12 rebounds.

In de eindstand van de NBB Eredivisie is een vierde plaats mooi en het maximaal haalbare gebleken met deze selectie. Het is een juiste weergave van een lang en een net te wisselvallig seizoen. De mix van jonge en ervaren spelers bleek wel redelijk tot goed te gaan; het beperkte aantal spelers een duidelijk handicap. De meer dan 4 maanden slepende blessure van Robin van Heukelom was een flinke tegenvaller maar dat is inherent aan de sport.