zondag 9 februari 2014

14.02.08. Magixx Matrixx vs BAL MU-16: 49-71

Na de oorwassing in Rijswijk tegen Locomotief had BAL de gelegenheid voor revanche tegen de Matrixx uit Nijmegen. Met duidelijke instructies gingen de jongens het veld in en ze waren door coach Chris van Dinten gewaarschuwd voor de sterke punten van de Nijmegenaren. Na 6 minuten en 11-4 op het scorebord was de maat vol. Alle tips en aanbevelingen werden door de jongens in de wind geslagen. Zeven turnovers en evenzoveel missers waren het resultaat. Een geruststelling...slechter basketball was niet mogelijk.

Vanaf dat moment ging het dan ook meteen een stuk beter. Zowel in de verdediging alsook in de aanval. Het eerste kwart werd met 11-7 afgesloten en in het tweede kwart werd de achterstand ingelopen tot een 26-26 bij de rust. Het Weerter publiek kon weer een beetje adem halen.

In het derde kwart stonden de neuzen van de BAl-spelers de zelfde kant op en werd er goed overgespeeld. De speler die het beste er voor stond kreeg op een goede manier de bal aangespeeld en dat betaalde zich dan ook vaak uit in een score. Af en toe nog een onnodig balverlies wat we dan maar wijten aan jeugdige overmoed. Het derde kwart kwam Nijmegen niet meer in de schaduw van BAL getuige de 11-20 kwartstand. In het vierde kwart werd het goede spelbeeld doorgezet en dat betaalde zich uiteindelijk uit in een ruime 49-71 overwinning.

Bijzondere prestaties deze wedstrijd van Peter Hoeijmakers met 23 punten en 12 rebounds, Joshua Bruijnzeels 17 punten en 5 steals, Roel van Overbeek met 15 punten en 5 assists, Jaap Mutsaers met 15 rebounds en 5 assists en Jan Gijsen met 9 punten.