zaterdag 26 oktober 2013

13.10.26. Rotterdam Basketball vs Basketball Academie Limburg: 62 - 36

Op het programma de wedstrijd in de Maasstad tegen de koploper van deze competitie: Rotterdam Basketball. Met een aantal internationals en tweede jaars U16 aan boord was dat op voorhand een lastige uitwedstrijd.

In de eerste drie wedstrijden van het seizoen (met 2x winst en 1x verlies) kon BAL de onervarenheid nog maskeren met fysiek basketball en vooral goed verdedigend spel. In alle wedstrijden liet BAL echter zien dat men maximaal 1 kwart geconcentreerd kon ballen. Coach Chris had er deze week op gehamerd en getraind dat het minimaal naar 2 kwarten kon worden uitgebouwd.

BAL ging vanaf de tipoff goed van start en liet in de eerste twee kwarten echt heel goed verdedigend spel zien. Feitelijk kwam Rotterdam er niet aan te pas. Rebounds, blocks en steals...zo ongeveer alles was voor Weert. In de aanval ligt echter duidelijk de achilleshiel van het team want in het eerste kwart (11-12) en het tweede kwart (11-8) wordt er gewoonweg te weinig gescoord. Maar tot aan de rust is de instelling en de concentratie helemaal top. Dat doel was in ieder geval gehaald!

Na de rust komt er een totaal ander BAL uit de kleedkamer. Run and gun basketball waar de Denver Nuggets nog een puntje aan kunnen zuigen maar met het afwerkpercentage van drie keer niets. De scorebel blijft ook in het derde en vierde kwart op 8 punten staan en dat terwijl Rotterdam er respectievelijk 17 en 23 punten in gooit. Als een BAL speler de bal krijgt in de buurt van de basketball is het meteen afvuren. Er wordt niet of nauwelijks gekeken naar een inside speler of een interessante 1-2. Niets van dat en Rotterdam straft dat, terecht, af. De wedstrijd gaat met 62 - 36 verloren.

Top eerste twee kwarten en dat is een basis voor de trainingen van de komende week want volgende week staat de derby tegen Almonte op het programma!

Bijzondere prestaties deze wedstrijd voor Robin van Heukelom met 8 assists (van de 12 veldscores) en Jaap Mutsaers met 31 (!) rebounds en 6 blocks.

Met dank aan Monique van Heukelom hier enkele foto's van de wedstrijd:













Geen opmerkingen:

Een reactie posten